Miękki miąższ oraz gruba i chrupiąca skórka i ten zapach... Świeży znika w ciągu kilku chwil. Przepis na idealny domowy chleb pszenny na drożdżach. Najprostszy przepis który wychodzi każdemu! Jego ...
Soczewica, podobnie jak inne rośliny strączkowe, posiada wyjątkowe właściwości prozdrowotne, gdyż jest skarbnicą wielu składników odżywczych. Przede wszystkim zawiera dużo białka, które może być al...
Andruty znają naprawdę wszyscy. Można go przygotować na wiele uroczystości rodzinnych takich jak urodziny, imieniny czy po prostu zwykłe domówki. Trzeba przyznać, że nawet jeżeli pokroi się andruta...
Zefirki to popularne w Rosji i na Ukrainie owocowe pianki. Otrzymuje się je poprzez zmieszanie piany z białek jaj kurzych z cukrem i przecierem owocowym, a także z pektyną, agarem lub żelatyną. Zef...
Kalafior to warzywo, którego właściwości i wartości odżywcze powinien docenić każdy z nas. Kalafior ma działanie przeciwnowotworowe, co zostało udowodnione naukowo. Ponadto kalafior pomoże ochronić...
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem to świetna przekąska imprezowa! Można ją przygotować w bardzo szybki sposób. Teraz praktycznie każdy piekarnika ma funkcję grill lub termoobieg, więc ...
Karpatka bez pieczenia z groszkiem ptysiowym. To wersja ekspresowego ciasta bez pieczenia. Szukasz pomysłu na pyszne i proste ciasto, to koniecznie wypróbuj ten przepis.
Tą prostą sałatkę śledziową przygotujesz w kilka chwil. Składa się tylko z kilku składników, a mimo wszystko na stole prezentuje się naprawdę super! Śledzie mają bardzo delikatne i smaczne mięso, k...
Faworki konkurują z pączkami o popularność. Są złote, bardzo kruchutkie, choć bywają czasochłonne. Jak dla mnie domowe faworki to całkiem inna półka smakowa od tych ze sklepu. Z tym przepisem wyjdą...
Gdy za oknem chłodno, śniadanie powinno być ciepłe, bo temperatura jedzenia ma znaczenie dla ogrzania organizmu. Pamiętaj, by nie pomijać źródeł pełnowartościowego białka – dobrym przykładem są jaj...