Robisz kurczaka i używasz gotowych przypraw a może używasz wegety lub innych rzeczy? Gotowanie i przyprawianie nie musi być nudne! Spróbuj tych przypraw a mile zaskoczysz siebie i rodzinę czy gości.
Ciągle tylko śledź w oleju, może czas na zmianę? Poznaj przepis, który był wykorzystywany przez nasze babcie lub mamy. Te smaki przypominają dzieciństwo.
Ciasto marchewkowe jest wysokie, wilgotne i puszyste. Pięknie pachnie i jak smakuje.. mmm..:) Jeśli macie w domu zalegającą marchewkę to będzie najlepszy i najsmaczniejszy sposób na jej wykorzysta...
Jest doskonałym dodatkiem do sosów, mięsa z grilla, kanapek, a także warzyw. Skład sklepowych propozycji często jednak pozostawia wiele do życzenia. Czy to oznacza, że musisz z niej rezygnować? Wca...
Jesień już na dobre zadomowiła się w pogodzie. Coraz chętniej spędzamy dziś czas w domu pod kocykiem i z herbatą.
Kapusta kiszona zawiera bakterie kwasu mlekowego które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit oraz układ odpornościowy. Zawiera witaminę C, magnez, potas, żelazo i wapń witaminy z grupy B, ...
Dżem z dyni jest bardzo smaczny, możesz dodać go do chałki, naleśników, placków, sernika. Bardzo łatwy, przepis bez pasteryzacji z 4 składników! Wypróbuj go!
Nazbierałeś grzybów i nie masz pomysłu co z nimi zrobić? Zrób sos! Oto łatwy i szybki przepis na sos z leśnych grzybów.
Cukinia zaliczana jest do warzyw z grupy dyniowatych. Pochodzi z Ameryki Południowej i Meksyku, a do Polski trafiła aż z Włoch. Robimy z niej wiele smacznych dań np. leczo, koktajle, marynujemy ale...
Dynia jest źródłem wielu składników odżywczych. Jesień to pora roku kiedy możemy korzystać z jej bezcennych właściwości. Jak ugotować wspaniały kompot z tego pysznego owocu.