Dynia to nie tylko produkt na warzywne leczo. Jest bardzo zdrowa, więc jak najczęściej warto ją kupować. Jeśli nie masz pomysłu na potrawę z dyni, to koniecznie zapoznaj się z przepisem na dobrze z...
Nalewka z mandarynek charakteryzuje się słodkim, lecz jednocześnie lekko kwaskowym smakiem. Trzeba powiedzieć, że jest ona mało popularna w naszym kraju w porównaniu do nalewek wykonywanych z owocó...
Sylwester i koniec roku już puka do naszych drzwi. Każdy z nas chce miło i przyjemnie spędzić ten czas powitania Nowego Roku w gronie rodziny, przyjaciół czy znajomych. Często przygotowujemy domowe...
Tortilla na zimno to idealna przystawka na imprezę. Zaletą jest to że, przygotowuje się ją bardzo szybko i można wykorzystać do tego różne składniki. Sprawdź nasze 3 przepisy na sylwestrową noc!
Smażony karp wigilijny stanowi jedno z podstawowych 12 potraw wigilijnych, jest wręcz częścią tradycji jak i wkładanie łusek karpia do portfeli w wigilijną noc ale czy wiesz jak usmażyć karpia? Prz...
Tradycyjna świąteczna potrawa kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej, litewskiej i dawniej polskiej kuchni kresowej. Obecnie jest przyrządzana na Białostocczyźnie, Lubelszczyźnie, przygranicz...
Zapach świąt to złożona mieszanka choinki, odświętnie ubranego domu i oczywiście potraw. Jednym z tych tradycyjnych dań w różnych regionach jest wigilijna zupa grzybowa.
Ciasteczka korzenne idealnie sprawdzą się zarówno na świątecznym stole, jak i na co dzień jako dodatek do kubka kakao, czy też rozgrzewającej, zimowej herbaty.
To ciasto z orzechami będzie idealne na święta. Miodowe blaty ciasta przyjemnie miękną pod wpływem ciepłej budyniowej masy, natomiast wierzch z orzeszków pozostaje przyjemnie chrupiący.