Naleśniki, racuchy, gofry? Przejadły się? Naszła Cię ochota na coś słodkiego? Może czas spróbować czegoś innego? Jabłka w cieście naleśnikowym, posypane cukrem pudrem lubią dorośli, lubią i dzieci....
Idealne ciasto nie istnieje? Ten zapach i smak ciepłej i pachnącej szarlotki znają chyba wszyscy.. Wypróbuj naszego przepisu na domową i smaczną szarlotkę!
Ocet jabłkowy tradycyjnie stosuje się go do sałatek, dodaje do marynat. Od ponad 10 000 lat wiadomo o leczniczych i tonizujących właściwościach naturalnego octu jabłkowego. Poprawia trawienie, odch...
Gofry na śniadanie? Czemu nie! Gofry nie muszą być tylko słodkie, poniżej przedstawiamy przepis na wytrawne gofry idealne na śniadanie, wystarczy dodać ulubione dodatki np. jajko, awokado, łososia....
Robisz kurczaka i używasz gotowych przypraw a może używasz wegety lub innych rzeczy? Gotowanie i przyprawianie nie musi być nudne! Spróbuj tych przypraw a mile zaskoczysz siebie i rodzinę czy gości.
Ciągle tylko śledź w oleju, może czas na zmianę? Poznaj przepis, który był wykorzystywany przez nasze babcie lub mamy. Te smaki przypominają dzieciństwo.
Ciasto marchewkowe jest wysokie, wilgotne i puszyste. Pięknie pachnie i jak smakuje.. mmm..:) Jeśli macie w domu zalegającą marchewkę to będzie najlepszy i najsmaczniejszy sposób na jej wykorzysta...
Jest doskonałym dodatkiem do sosów, mięsa z grilla, kanapek, a także warzyw. Skład sklepowych propozycji często jednak pozostawia wiele do życzenia. Czy to oznacza, że musisz z niej rezygnować? Wca...
Jesień już na dobre zadomowiła się w pogodzie. Coraz chętniej spędzamy dziś czas w domu pod kocykiem i z herbatą.
Kapusta kiszona zawiera bakterie kwasu mlekowego które korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit oraz układ odpornościowy. Zawiera witaminę C, magnez, potas, żelazo i wapń witaminy z grupy B, ...