Ryby powoli wędzone w wędzarni nabierają cudownego aromatu, a mięso zyskuje wspaniałą strukturę i konsystencję. Ryby wędzone to bogate źródło tłuszczów nienasyconych, witamin i minerałów. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek, sałatek czy dań na ciepło. Dzięki specjalnej obróbce cieplnej ryby stają się soczyste, a także nabierają charakterystycznego smaku oraz aromatu
Składniki:
Wykonanie:
Pstrąga, makrelę i sielawę drobno posiekanej i wrzuć do miski. Do ryb wrzuć posiekanego ogórka, cebulę, tarty chrzan, jabłko i czosnek. Dodaj oliwę, natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Wymieszaj z solą i pieprzem. Na środku talerza ułóż na liściu sałaty tatara. Na patelni na małym ogniu rozgrzej masło, dodaj posiekany ząbek czosnku i natkę pietruszki, po czym przesmaż na tym kromki chleba. Kromki podawaj do tatara
A.J.
Komentarze