Przepisy - Strona 11

Baba wielkanocna - przepis jak zrobić
Baba wielkanocna - przepis jak zrobić
  • Przepisy

Babka wielkanocna to tradycyjny słodki wypiek, który zwykle serwuje się podczas Wielkanocy w Polsce i innych częściach Europy Środkowej i Wschodniej.

Barszcz biały na wielkanoc. Przepis na tradycyjną zupę wielkanocną
Barszcz biały na wielkanoc. Przepis na tradycyjną zupę wielkanocną
  • Przepisy

Biały barszcz to polska zupa kwaśna na bazie zakwasu, która jest tradycyjnie serwowana podczas świąt Wielkanocnych. Do przygotowania białego barszczu stosuje się zakwas, który nadaje mu charaktery...

Żurek - tradycyjna zupa na wielkanoc. Jak go ugotować?
Żurek - tradycyjna zupa na wielkanoc. Jak go ugotować?
  • Przepisy

Wielkanoc to czas, kiedy na polskich stołach pojawiają się tradycyjne potrawy i przysmaki. Żurek jest jednym z tych dań, co kupić i jak go przygotować dowiesz się z tego artykułu.

Przepis na oryginalną sałatkę z burakami
Przepis na oryginalną sałatkę z burakami
  • Przepisy

Jak sprawić, aby zwykłe buraczki stały się oryginalnym i cekawym daniem. Sałatka, którą dziś proponujemy to bomba witaminowa dla naszego organizmu, a dodatkowo jeszcze stosunkowo tania.

Przepis na kasze jaglaną zapiekaną
A'la szarotka z kasza jaglaną
  • Przepisy

Kasza jaglana czyli proso to jedyne zboże, które zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Proso ma wszystko, od białek po minerały i witaminy. Jest lekkostrawna i nie uczula, bo nie zawiera ...

przepis na grzaniec dla całej rodziny
Bezalkoholowy grzaniec
  • Przepisy

W chłodniejsze dni przeważnie relaksujemy się w domowym zaciszu. Aby umilić sobie odpoczynek, warto sięgnąć po ten rozgrzewający napój na bazie jabłek z dodatkiem soczystych pomarańczy i żurawiny. ...

Przepis na tatara z ryb
Tatar z ryb wędzonych
  • Przepisy

Ryby powoli wędzone w wędzarni nabierają cudownego aromatu, a mięso zyskuje wspaniałą strukturę i konsystencję. Ryby wędzone to bogate źródło tłuszczów nienasyconych, witamin i minerałów. Stanowią ...

Zdrowy początek dnia
Wiosenny omlet szpinakowy
  • Przepisy

Wiosna tuż tuż, czas na kolorowe śniadanie. Omlet szpinakowy. Szpinak jest ceniony jako bogate źródło witamin, żelaza, błonnika, białka i soli mineralnych. Dodany do klasycznego omletu urozmaici di...

Przepis na rybę po japońsku
Przepis na rybę po japońsku
  • Przepisy

Ryba po japońsku to doskonały pomysł na obiad. Zrobienie ryby po japońsku nie zajmuje wiele czasu. Nie ulega wątpliwości, że ryby od lat stanowią ważny element codziennego menu. Posiadają liczne wł...

Przepis na idealną zupę cebulową
Przepis na zupę cebulową
  • Przepisy

Zupa cebulowa (fr. soupe à l’oignon) jest znaną potrawą kuchni francuskiej, przygotowywaną na bulionie warzywnym lub mięsnym, podawaną z grzanką z żółtym, startym serem. Danie było znane już w czas...