Przepis na kotlety ziemniaczane z kapustą kiszoną.

  • 09.01.2023
Szybkie i sycące kotlety.
Źródło: pixabay.com

Kotlety ziemniaczane najczęściej są robione bez żadnych dodatków, ale aby trochę ożywić ich łagodny smak warto dodać kiszoną kapustę z przyprawami. To takie fajne danie – można zużyć od niego ziemniaki, które zostały z obiadu i zjeść z kolorową surówką. Są pyszne, sycące i łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

1 kg ziemniaki 
0,5 kg kapusta kiszona 
1 duża cebula
1 jajko
bułka tarta
olej
sól
pieprz

Przygotowanie: 

Ziemniaki ugotuj, dokładnie odparuj, wystudź i rozgnieć. Posiekaj cebulę. Kapustę odciśnij, poszatkuj. Cebulę zeszklij na łyżce oleju, dodaj kapustę, smaż razem przez 2 minuty, dodaj do ziemniaków. Do masy ziemniaczanej wybij jajko, wymieszaj, uformuj kotleciki. Panieruj je w tartej bułce i usmaż na złoty kolor. 
Podawaj z ulubionymi surówkami, sosem z pieczarek, grzybów, jajkiem sadzonym. 

Smacznego!

A.J.

 

 

Komentarze
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Dodaj pierwszy komentarz.
Skomentuj
Ilośc znaków: 254
Pozostało znaków:
254
Zabrania się umieszczania reklam, treści niezgodnych z polskim prawem oraz linków.