Tortilla na zimno to idealna przystawka na imprezę. Zaletą jest to że, przygotowuje się ją bardzo szybko i można wykorzystać do tego różne składniki. Sprawdź nasze 3 przepisy na sylwestrową noc!
Składniki:
3 placki tortilli
3 serki smakowe: pieczarkowy, paprykowy, szczypiorkowy
sałata
pieczarki świeże
szynka w plasterkach
szczypior
Przygotowanie:
Każdy placek tortilli posmarować innym serkiem smakowym. Na serek położyć dodatki i ciasno zwinąć. Pokroić w ok trzycentymetrowe krążki i ułożyć na półmisku.
Składniki:
4 tortille
300 g wędzonego łososia w plastrach
czerwona papryka
100 g sałaty
8 plastrów żółtego sera
250 g sera typu feta
50 g Delmy Maślany smak 80% tłuszczu
Przygotowanie:
Ser feta rozgnieć widelcem i utrzyj z Delmą na gładką masę. Paprykę umyj, pokrój w paski. Sałatę umyj i osusz. Tortille ułóż na stole i posmaruj dość grubo przygotowaną masą. Na połowie każdej tortilli ułóż plastry łososia, na nich plastry sera, pokrojoną paprykę i sporą garść sałaty. Tortille zwiń ciasno w rulony, a następnie pokrój na 2-3 centymetrowe plastry.
Składniki:
3 tortille
250-300 g wędzonego łososia lub plastry dobrej szynki
opakowanie śmietankowego serka
sałata
świeży koperek
Przygotowanie:
Każdą tortillę posmarować serkiem. Ułożyć plastry łososia lub szynki. Posypać porwaną w palcach sałatą. Oprószyć posiekanym koperkiem. Tortille mocno zrolować. Można owinąć folią spożywczą i schować na trochę do lodówki. Kroić na plastry.
A.J.
Komentarze