Sałatka z tuńczykiem to nie tylko wyjątkowo smaczna, ale także zdrowa i pożywna potrawa, która doskonale sprawdza się jako lekki posiłek na ciepłe letnie dni czy szybki lunch do zabrania do pracy....
Kiszenie owoców to starożytna sztuka konserwacji, która odkrywa przed nami bogactwo smaku i wartości odżywczych owoców w całkiem nowym świetle. Od wieków ludzie wykorzystują naturalne procesy ferme...
Kiszone warzywa to prawdziwy skarb zdrowia, który od wieków jest doceniany za swoje korzystne właściwości dla organizmu. Ta tradycyjna metoda konserwacji żywności, mająca swe korzenie w starożytnoś...
Ciasto francuskie to wszechstronny i uniwersalny składnik, który może stać się doskonałą bazą do przygotowania różnorodnych przekąsek. Jego chrupiąca konsystencja i wyjątkowy smak sprawiają, że id...
Lato to doskonały czas na delektowanie się lekkimi, orzeźwiającymi potrawami. Jednym z ulubionych dań w sezonie letnim jest zupa ogórkowa. To wyjątkowe połączenie świeżych ogórków, aromatycznyc...
Kochają je dzieci i dorośli. Mowa o plackach, placuszkach, racuszkach.. Ile ludzi tyle smaków i przepisów. Dziś przychodzimy z propozycją placuszków z ryżu. Są inne, ale za to bardzo pyszne! Zdecyd...
Botwina - jest bardzo niskokaloryczna, bogata w błonnik, który daje uczucie sytości, witaminy A, witaminy D, witaminy z grupy B (B1, B2, B6), witaminy C i witaminy K. Jest źródłem magnezu, wapnia, ...
Tarta na słono z kurczakiem to świetny pomysł zarówno na obiad dla całej rodziny, jak i na imprezową przekąskę. Można ją podać na ciepło oraz na zimno i w każdej z tych wersji smakuje doskonale!
Uwielbiacie słodkie przekąski, ale zależy Wam na ograniczeniu cukru? Przychodzimy z pomocą! Własnoręczne przygotowanie tabliczki czekolady jest naprawdę łatwe, a efekt robi wrażenie! Dodatkowo niez...
Arbuzy zawierają duże ilości wody. Stanowi ona ok. 90% ich masy. Z tego powodu, arbuz jest często zalecany do nawodnienia organizmu. Pomaga szybko ugasić pragnienie i utrzymać prawidłową temperatur...