Jajka faszerowane na 3 sposoby.

  • 09.11.2021
Faszerowane jajka

Dzięki Twojej wyobraźni ze zwykłych jajek z pewnością powstaną przepyszne kulinarne dzieła sztuki, którym nikt nie będzie mógł się oprzeć podczas Wielkanocnej biesiady.

 

Jajka faszerowane łososiem i szczypiorkiem.

 

Jajka faszerowane pieczarkami.

 

Jajka faszerowane szynką i ogórkiem. 

 

Składniki:

10-15 jajek

15 dag szynki

20 dag pieczarek

10 dag łososia wędzonego

2-3 ogórki kiszone lub konserwowe

1 pęczek szczypiorku

koperek

sól, pieprz, majonez

 

Ugotować jaja na twardo, wystudzić następnie obrać ze skorupek. Przekroić wzdłuż i wyjąc żółtka do miski. Kolejny krok to odpowiednie doprawienie żółtek solą, pieprzem oraz majonezem (2-3 łyżki). Wszystkie składniki dokładnie łączymy widelcem, aby powstała jednolita masa, którą rozkładamy do trzech miseczek. Następnie przygotowujemy pozostałe składniki szynkę, szczypior, ogórki i łososia, które  drobno kroimy i łączymy z przygotowaną masą z żółtek. Pieczarki możemy drobno pokroić lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach i poddusić na maśle odpowiednio doprawiając solą i pieprzem. Przygotowane pieczarki należy wystudzić i dodać do masy z żółtek.

Teraz musimy uruchomić naszą wyobraźnię i dodawać do masy jajecznej przygotowane składniki np. do jednej z miseczek z masą z żółtek dodajemy łososia, szczypiorek, ogórki ( jeżeli nie lubimy wielu składników w jednym daniu możemy dodać tylko szczypiorek i łososia)

Dzięki Waszej wyobraźni z pewnością powstaną przepyszne kulinarne dzieła sztuki, którym nikt nie będzie mógł się oprzeć podczas Wielkanocnej biesiady.

 

Polecany film

Komentarze
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Dodaj pierwszy komentarz.
Skomentuj
Ilośc znaków: 254
Pozostało znaków:
254
Zabrania się umieszczania reklam, treści niezgodnych z polskim prawem oraz linków.