Obecnie gotowanie stało się nie tylko sposobem na przygotowanie posiłków, ale także wyrazem sztuki i integracji. Współczesne kucharki podchodzą do gotowania z pasją, eksperymentując ze składnikami, składnikami i technikami. Jeśli jesteś z tych wspierach kobiet, które czerpią radość z tworzenia wyjątkowych funkcji, to artykuł jest dla Ciebie! Przedstawiamy zbiór przepisów, które zachwycą twoje podniebienie i skuteczność Ci udowodnią twoją kulinarną kreatywność.
Składniki:
Wykonanie:
Szafran zalać odrobiną ciepłej wody w filiżance. Krewetki rozmrozić pod strumieniem zimnej wody, na sicie. Usunąć ogonki. Na patelni rozgrzać 40 g masła, zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulkę. Dodać suchy ryż, wymieszać, wlać wino, mieszając cały czas. Stopniowo dodawać po filiżance gorącego bulionu i cały czas mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia płyn - czynność powtarzać aż do momentu, w którym ryż będzie miękki. Dodać szafran wraz z odrobiną wody. Doprawić solą i pieprzem. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę masła, podsmażyć krewetki przez ok 3 minuty, pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem. Podawać gorące, posypane świeżą natką.
Składniki:
Wykonanie:
Z podanych składników przygotować marynatę i zamarynować nim mięso przed grillowaniem. Następnie z grillować na patelni do grillowania lub na grillu. Jeżeli nie posiadamy to można podsmażyć na patelni ale odsączyć nadmiar tłuszczu po usmażeniu na ręczniku papierowym. Sałatę umyć i pokroić na mniejsze kawałeczki. Pomidorki umyć i pokroić na pół. Awokado obrać ze skórki wyciągnąć pestkę i pokroić na cienkie plasterki i skropić cytryną. Cebule obrać, przekroić na pól a następnie w półkrążki. Wszystko razem wymieszać dodać przestudzonego kurczaka pokrojonego na mniejsze kawałki. Wszystko razem wymieszać doprawić solą i pieprzem oraz skropić niewielka ilością oleju z awokado.
Składniki:
Wykonanie:
Wszystkie składniki na burgery, poza kukurydzą, umieść w misie blendera i zblenduj na klejącą masę. Powstała papka powinna być dość zwarta i zwięzła. Nie blenduj jednak za długo, by nie była zbyt gładka. Ja lubię, gdy są jeszcze widoczne i wyczuwalne kawałki niezblendowanej ciecierzycy, by mieć do gryźć. Do takiej masy dodaj kukurydzę i wymieszaj łyżką by była równomiernie rozprowadzona. Uformuj 4 kotlety i smaż na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie oleju, po kilka minut z każdej strony, aż burgery mocno się spieką. Możesz również upiec je w piekarniku temperatura 200C, po 15 minut z każdej strony.
Gotowanie to sztuka, która pozwala nam zauważyć niezwykłe doznania smakowe i wizualne. Współczesne kulinarki eksperymentują z dodatkowymi składnikami i technikami, wkład własny dzieła kulinarne. Te przepisy są dowodem, że gotowanie może być nie tylko obowiązkiem, ale także korzyścią rozkoszy i korzyści.
Komentarze