Jest doskonałym dodatkiem do sosów, mięsa z grilla, kanapek, a także warzyw. Skład sklepowych propozycji często jednak pozostawia wiele do życzenia. Czy to oznacza, że musisz z niej rezygnować? Wcale nie. Nie ma takiej mowy.
Czy to oznacza, że musisz z niej rezygnować? Wcale nie. Nie ma takiej mowy. Po prostu zrób ją sama w domu. Ten prosty przepis daje gwarancję smaku oraz jakości. Sprawdź, co będzie ci potrzebne.
Do wysokiego naczynia wsyp przygotowaną ilość gorczycy. W tym samym czasie w garnku zagotuj ocet z winem, olejem, miodem, solą oraz pieprzem. Następnie tym wywarem zalej ziarna gorczycy. 3-4 godziny powinny wystarczyć, by wchłonęły cały płyn i spęczniały. Po upływie tego czasu należy rozdrobnić je blenderem na aksamitną masę. Gdy uzyskasz ten efekt, musztarda będzie gotowa. Przelej ją do słoiczka i korzystaj tak, jak lubisz.
GG
Komentarze