Naleśniki, racuchy, gofry? Przejadły się? Naszła Cię ochota na coś słodkiego? Może czas spróbować czegoś innego? Jabłka w cieście naleśnikowym, posypane cukrem pudrem lubią dorośli, lubią i dzieci....
Tradycyjna świąteczna potrawa kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej, litewskiej i dawniej polskiej kuchni kresowej. Obecnie jest przyrządzana na Białostocczyźnie, Lubelszczyźnie, przygranicz...
Szybka i łatwa do przygotowania przekąska na Tłusty Czwartek. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko. Gotowe ciasto wyciska się na głęboki tłuszcz z rękawa cukierniczego lub woreczka strunowego z dz...
Słodkie, klejące i mocno cynamonowe mini drożdżowe kulki do odrywania, popularne w USA, pieczone w formie na babkę, często z dodatkiem orzechów pekan. Można polać polewą karmelową lub lukrem.