Naleśniki, racuchy, gofry? Przejadły się? Naszła Cię ochota na coś słodkiego? Może czas spróbować czegoś innego? Jabłka w cieście naleśnikowym, posypane cukrem pudrem lubią dorośli, lubią i dzieci....
Tradycyjna świąteczna potrawa kuchni ukraińskiej, białoruskiej, rosyjskiej, litewskiej i dawniej polskiej kuchni kresowej. Obecnie jest przyrządzana na Białostocczyźnie, Lubelszczyźnie, przygranicz...
Szybka i łatwa do przygotowania przekąska na Tłusty Czwartek. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko. Gotowe ciasto wyciska się na głęboki tłuszcz z rękawa cukierniczego lub woreczka strunowego z dz...
Słodkie, klejące i mocno cynamonowe mini drożdżowe kulki do odrywania, popularne w USA, pieczone w formie na babkę, często z dodatkiem orzechów pekan. Można polać polewą karmelową lub lukrem.
Chcesz zrobić własnoręcznie pyszne Rafaello? To świetny pomysł! Domowe kulki kokosowe są nie tylko smaczne, ale także dostarczają wiele radości podczas przygotowywania. Poniżej znajdziesz prosty pr...