Szybki, jednogarnkowy i 20-minutowy obiad? Oczywiście, że tak! Do tego bardzo zdrowy i pożywny! Wypróbuj naszego przepisu a nie pożałujesz!
Składniki:
Wykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy drobno i dusimy w wodzie wymieszanej z odrobiną oliwy z oliwek. Gdy cebula się udusi, dodajemy uprzednio obraną i startą marchew, a także dosypujemy bardzo dokładnie przepłukaną kaszę jaglaną i zalewamy wszystko wrzątkiem. Ilość wody powinna sięgać ponad poziom kaszy jaglanej ok 3-4 cm. Dobrze mieć jednak gorącą wodę w pogotowiu i dolewać, aby kaszotto nie wyszło za suche.
Gotujemy wszystko ok. 15-20 minut (ew. dolewając wody i mieszając wszystko co jakiś czas). W trakcie dorzucamy obrany i posiekany czosnek, ugotowaną fasolę, przecier, cząber i bazylię. Sól oraz posiekaną natkę pietruszki dodajemy na końcu. Dodajemy sos sojowy w razie jeśli chcemy zintensyfikować smak. Wtedy nie dodajemy soli.
A.J.
Komentarze