Przenieś swoje kulinarne doświadczenia na nowy poziom, eksplorując świat domowych marynowanych cebulek w zalewie pełnej aromatycznych przypraw. To proste i smaczne rozwiązanie, które doda wyjątkowego charakteru Twoim potrawom. Odkryj, jak wyczarować te pyszne cebulki i unikalny smak, który podbije Twoje kulinaria.
Składniki na cebulki marynowane w aromatycznej zalewie:
1 kg małych cebulek 1,5 l wody 0,5 l octu 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki gorczycy białej 2 łyżeczki gorczycy czarnej 3 liście laurowe 1 łyżeczka pieprzu kolorowego (możesz zastąpić czarnym)
Wykonanie:
Cebulki umyj, obierz z pierwszej warstwy. Włóż do słoików.
Wodę zagotuj z octem. Dodaj cukier, kurkumę, sól, gorczycę białą i czarną, liście laurowe i pieprz kolorowy. Gotuj 5 minut. Zdejmij z ognia.
Zalej słoiki z cebulkami i dokładnie zakręć. Odstaw w zacienione miejsce na trzy dni lub schowaj w spiżarni.
Marynowane cebulki podawaj do obiadu, jako składnik sałatek lub wcinaj same :)
Komentarze