Cebulki w aromatycznej zalewie. Przepis na wykwintny dodatek do twoich potraw

  • 29.11.2023
Aromatyczny Rarytas: Jak Zrobić Domowe Marynowane Cebulki o Wyjątkowym Smaku
Źródło: freepik.com

Przenieś swoje kulinarne doświadczenia na nowy poziom, eksplorując świat domowych marynowanych cebulek w zalewie pełnej aromatycznych przypraw. To proste i smaczne rozwiązanie, które doda wyjątkowego charakteru Twoim potrawom. Odkryj, jak wyczarować te pyszne cebulki i unikalny smak, który podbije Twoje kulinaria.

Składniki na cebulki marynowane w aromatycznej zalewie:

1 kg małych cebulek
1,5 l wody
0,5 l octu
1/2 szklanki cukru
2 łyżeczki kurkumy
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki gorczycy białej
2 łyżeczki gorczycy czarnej
3 liście laurowe
1 łyżeczka pieprzu kolorowego (możesz zastąpić czarnym)
 
Wykonanie:
  1. Cebulki umyj, obierz z pierwszej warstwy. Włóż do słoików.
  2. Wodę zagotuj z octem. Dodaj cukier, kurkumę, sól, gorczycę białą i czarną, liście laurowe i pieprz kolorowy. Gotuj 5 minut. Zdejmij z ognia.
  3. Zalej słoiki z cebulkami i dokładnie zakręć. Odstaw w zacienione miejsce na trzy dni lub schowaj w spiżarni.
  4. Marynowane cebulki podawaj do obiadu, jako składnik sałatek lub wcinaj same :)
Komentarze
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Dodaj pierwszy komentarz.
Skomentuj
Ilośc znaków: 254
Pozostało znaków:
254
Zabrania się umieszczania reklam, treści niezgodnych z polskim prawem oraz linków.