Cieciorella czyli zdrowy krem czekoladowo-orzechowy

  • 09.08.2023
Cieciorella Krem Orzechowy z Ciecierzycy: Zdrowa i Smakowita Alternatywa
Źródło: pixabay.com

W dzisiejszych czasach coraz więcej osób poszukuje zdrowych i smacznych alternatyw dla tradycyjnych produktów spożywczych. Jednym z fascynujących odkryć w świecie kulinariów jest Cieciorella Krem czekoladowo-orzechowy z Ciecierzycy – innowacyjny i pełen walorów smakowych produkt, który zdobywa serca wielbicieli dobrego jedzenia. To wyjątkowa alternatywa dla tradycyjnych kremów orzechowych, wzbogacona cennymi składnikami odżywczymi. Przygotuj się na smakowe odkrycie, które może stać się nowym ulubionym dodatkiem do Twoich posiłków.

Składniki:

  • 170 g daktyli
  • 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • duża szczypta soli
  • 70 g masła orzechowego lub migdałowego
  • 200 ml napoju migdałowego
  • 60 g (4 łyżki) Ciemnego Kakao 

Wykonanie:

Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na pół godziny. Po tym czasie zlej wodę. Do dużej miski wsyp ciecierzycę. Dodaj sól, masło orzechowe, napój migdałowy i kakao. Zblenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Przełóż do pojemnika z pokrywką i przechowuj pastę w lodówce. 

  • Jeżeli Twoje masło orzechowe jest z dodatkiem soli, możesz pominąć sól w przepisie lub dodać jej mniej.
  • Taka pasta świetnie nadaje się nie tylko do pieczywa, ale także jako krem na przykład do tartaletek czy crossaintów.
  • W przypadku, gdy lubisz bardziej słodkie pasty możesz dodać więcej daktyli, syrop klonowy lub dwa banany.
Komentarze
Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu. Dodaj pierwszy komentarz.
Skomentuj
Ilośc znaków: 254
Pozostało znaków:
254
Zabrania się umieszczania reklam, treści niezgodnych z polskim prawem oraz linków.